Loading...

Första steget i att förverkliga sin byggdröm är att upprätta ritningar och erhålla bygglov. Vi hjälper er från start till slut genom processen!

Vi har en unik expertkompetens inom bygglov genom långvarig erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet. Det gör att vi har ett öga för detaljer som är avgörande för att realisera ditt byggprojekt!

Med vår expertis och erfarenhet arbetar vi noggrant med att skapa ritningar som uppfyller alla krav och bestämmelser för din bygglovsansökan.

Du kan förvänta dig en professionell och personlig service från början till slut. Vi lyssnar på dina behov och önskemål och arbetar hårt för att leverera ritningar av högsta kvalitet som hjälper dig att få ditt bygglov godkänt utan krångel.

Vårt Arbetsätt: Förvänta Dig En Professionell och Strukturerad Process

När du väljer Evolve Byggkonsult för upprättande av ritningar kan du vara säker på att du får en professionell och strukturerad process från start till mål. Vårt arbetsätt är utformat för att säkerställa att dina ritningar genomförs med kvalitet och smidighet i fokus.

Offertförfrågan: Processen börjar med att du kontaktar oss med en offertförfrågan. Detta kan göras genom att fylla i ett kontaktformulär på vår webbplats, ringa oss direkt eller skicka ett e-postmeddelande. Vi svarar inom 24 timmar på din förfrågan.

Initialt möte och behovsanalys: När du godkänt offerten  bokar vi in ett initialt digitalt möte där vi går igenom dina planer och behov för ditt projekt. Under mötet går vi igenom projektets omfattning, önskad funktionalitet och eventuella speciella krav du kan ha för ritningarna.

Skapande av ritningar: Arbetet med att skapa ritningarna för ditt projekt påbörjas.

Kundgodkännande och justeringar: När ritningarna är klara skickar vi dem till dig för granskning och godkännande. När ritningarna är godkända och eventuella justeringar är genomförda, levererar vi de slutliga ritningarna till dig i önskad. Vi ser till att du har all nödvändig dokumentation för att kunna ansöka om ditt bygglov och vidare påbörja ditt byggprojekt.

Skulle du behöva hjälp under själva bygglovsprocessen så kan vi självklart bistå dig med det.

Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förverkliga dina byggdrömmar.

Vad säger våra kunder?

Trevligt bemötande, smidig hantering och lyckat resultat Vi är jättenöjda!
Evolve Byggkonsult har hjälpt oss ordna bygglov för inglasning av föreningens balkonger 5/5!

BRF Origo, Göteborg

Evolve byggkonsult är kunniga och smidiga att ha och göra med.
Rekommenderar verkligen deras tjänster.
 

Johan, Stockholm

Fick hjälp med en attefallstillbyggnad. Kan varmt rekommendera Evolve Byggkonsult.
Väldigt bra bemötande och hjälp genom hela processen.

Emil, Göteborg
Kontakta oss

Vad är bygglovsritningar?

Bygglovsritningar kan också kallas A-ritningar eller arkitektritningar.

Bygglovsritningar görs oftast av en arkitekt och därför kan också kallas arkitektritningar. Under samlingsbegreppet bygglovsritningar ingår planritning, fasadritningar, sektionsritning, situationsplan och markplaneringsritning.

Situationsplan

En situationsplan är en karta där man ritar in befintliga och blivande byggnader på fastigheten. Situationsplanen skall redovisa den tänkta byggnadens placering och mått

Fasadritning

Fasadritning är en ritning som redovisar byggnadens utseende utifrån

Planritning

Planritningen redovisar byggnadens invändiga utseende. På planritningen kan man avläsa rumsbildningen och möblering av byggnadens insida

Sektionsritning

En sektionsritning är en ritning som visar en vertikal genomskärning av en byggnad eller en del av en byggnad. Den används för att visa hur olika våningsplan förhåller sig till varandra i höjdled och ger en tydlig bild av byggnadens interna struktur, inklusive väggar, tak, golv och eventuella inre detaljer såsom trappor och hissar.

Tidigare projekt

Kontakta oss
Ring oss